Aimee van Munster

06-47140204 / aimee@sonoraharderwijk.nl

Engelserf 35h

3843 BD Harderwijk

De behandelingen vinden plaats op:

maandagavond van 17-21uur

dinsdagmiddag van 12-17uur 

donderdagochtend van 8-13uur

Website designed by B. Strous

Logo designed by OAK (Harderwijk)

Foto's by Marijn Fidder Fotografie (Harderwijk)

Adem&Ontspannings therapie, Methode van Dixhoorn

Spanning, iedereen heeft er wel eens last van. Door drukte binnen het gezin, op het werk of in een relatie. Vaak is deze spanning van tijdelijke aard, maar als spanning blijft voortbestaan (gewoon geworden overspanning) kunnen daar allerlei klachten uit voortkomen. Klachten die na een tijd niet meer met spannig in verband gebracht worden. Bijvoorbeeld hyperventilatieklachten, hoofdpijn, stemklachten, opgejaagd gevoel, druk op de borst of in de keel, slikklachten, slecht slapen, nek- en rugklachten. Adem en Ontspanningstherapie (AOT) volgens de Methode van Dixhoorn kan helpen om deze onnodige spanning te verlagen. Daardoor voelt u zich beter, neemt de belastbaarheid en stressbestendigheid toe, maar  leert u ook uw mentale en lichamelijke gespannenheid beter te herkennen. Daarnaast bevordert AOT een natuurlijke en ontspannen adembeweging en een totale ontspanning van het gehele lichaam. 

Ook bij stembehandelingen zet ik graag oefeningen uit deze methode in.
In vier sessies van elk 50 minuten, wordt naar een oefenvorm gezocht die een duidelijke waarneembaar gevoel van ontspanning geeft. Dit doen we door middel van verschillende eenvoudige oefeningen die in principe door iedereen uitvoerbaar zijn. De oefeningen richten zich meestal niet op de adembeweging van de client, zodat ook mensen die al benauwd worden als ze aan ademen denken veel aan deze oefeningen kunnen hebben. Naast de oefeningen gebruiken de therapeuten ook vaak zachte manuele technieken (handgrepen), deze worden vaak als aangenaam en ontspannend ervaren.

Na deze vier sessies is vaak al duidelijk of de klachten verbeteren of niet. In een evaluatie bekijken we of de klachten te maken hadden met spanning die lang aanwezig is (gewoon geworden overspanning) of met andere redenen. Als de klachten niet reageren op de therapie kan aanvullend onderzoel via de huisarts nodig zijn. Gemiddeld zijn zes behandelingen voldoende.

 

Binnenkort start ik met een wekelijkse oefengroep, waarin mensen kennis kunnen maken met de vaardigheid van het ontspannen.  Kijk onder het kopje “Workshops” wat er in de planning staat. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now